ژنراتور سنكرون , قیمت ژنراتور آ سنکرون

ژنراتور سنكرون , قیمت ژنراتور آ سنکرون : مفهوم ذخيره‌ سازی انرژی الکتريکی به شکل مغناطيسی در کشور ما هنوز به آن حد نرسیده بود اما از اوايل دهه‌ هفتاد بود که این مورد هم مورد توجه قرار گرفت.

و کاربرد های گوناگونی هم برای اين پديده فيزيکی با ظهور تکنولوژی ابر رسانايی مطرح شد. SMES از معروف ترين اين کاربرد ها است. محل دخیره انرژی در SMES درست در يک سيم‌ پيچ با اندوکتاس بزرگ که از ابر رسانا ساخته شده است، انجام می شود در واقع این سیستم با داشتن ويژگی ابر رسانايی موجب شده تا راندمان رفت و برگشت فرايند ذخيره انرژی بالا و در حدود ۹۵% باشد. و مهم ترین عاملی که این سیم پیچ را از ساير تکنيک های ذخيره انرژی متمايز می کند در واقع ويژگی راندمان بالای SMES آن است.

ژنراتور سنکرون

SMES دارای پاسخ ديناميکی سريع می‌باشد و در اين تکنيک انرژی از صورت الکتريکی به صورت مغناطيسی و يا بر عکس تبديل می‌شود. و از همین جهت هم در جهت بهبود عمل کرد ديناميکی نيز می تواند که بکار گرفته شود. معمولاً در ساخت واحد های ابر رسا نايی ذخيره ‌سازی انرژی این نوع سیستم ها را به دو گونه ظرفيت بالا (MWh 500) و ظرفيت پايين( چندين مگا ژول ) جهت تراز سازی منحنی مصرف ، به منظور افزايش ميرايی نوسانات و بهبود پايداری سيستم می‌سازند.

جدا سازی و استقلال توليد از مصرف مهم‌ ترين قابليت SMES است که اين امر علاوه بر موارد یاد شده مزايای متعددی را هم دارد که مهم ترین ان ها بهره ‌برداری اقتصادی ، بهبود عملکرد ديناميکی و کاهش آلودگی است.

لیست قیمت انواع ژنراتورهای برند های مختلف : قیمت ژنراتور

ابر رسانایی

در سال ۱۹۰۸بود که كمرلينگ اونز هلندی در دانشگاه ليدن موفق شد تا به توليد هليوم مايع دست پیدا کند و با این روش او توانست که به درجه حرارت حدود يك درجه كلوين دست پیدا کند. مطالعه تغييرات مقاومت الكتريكی فلزات بر حسب درجه حرارت در واقع يكي از اولين بررسی هايی بود كه اونز با اين درجه حرارت پايين به ان دست پیدا کرد. اما با گذشت چند سال بعد از ان یافته مشخص شد که هنگامی که دمای فلزات به پايين ‌تر از دمای اتاق برسند مقاومت آنها هم رفته رفته كاهش پيدا می كند.

مطالعه ...  دیزل ژنراتور کوپله فابریک , قیمت دیزل ژنراتور کوپله فابریک

اما هنوز مشخص نشده بود که مقاومت تا چه حد کاهش پیدا می کند برای وقتی که درجه حرارت تا حدود كلوين تنزل داشته باشد. او در حین کار با پلاتينيم متوجه شد این موضوع شد که مقاومت نمونه سرد تا مقدار كمی كاهش پيدا می كرد كه اين كاهش هم بستگی به خلوص نمونه داشت. در آن زمان جیوه خالص ‌ترين فلز قابل دسترس بود و او مقاومت جیوه را اندازه گرفت تا رفتار فلز خیلی خالص را به دست بیاورد.

اونز، در این ازمایش متوجه شد كه در درجه حرارت خيلی پايين مقاومت جيوه تا حد غير قابل اندازه‌ گيری كاهش پيدا می كند كه البته اين موضوع، زياد هم موضوع شگفت ‌انگيزی نبود. اما اتفاق غیر منتظره نحوه از بين رفتن مقاومت بود. هنگامی که درجه حرارت به سمت صفر تنزل داده می شود در درجه حرارت ۴ كلوين به ‌جای اين‌ كه مقاومت به آرامی كاهش يابد ناگهان افت می كرد و جيوه هيچ‌ گونه مقاومتي را از خود در پاییین ترین درجه حرارت نشان نمی داد. فقط مربوط به خواص فلزات نیست که اين گذار ناگهانی به حالت بی مقاومتی می رسید در صورتی که جيوه نا خالص هم بود باز هم این اتفاق می افتاد.

در نتیجه آقای اونز ذاین مورد را قبول كرد كه جيوه در پايين ‌تر از ۴ كلوين ، به يك حالت ديگری از خواص الكتريكی كه كاملاً با حالت شناخته شده قبلی متفاوت است تبدیل شده و اين حالت تازه « حالت ابر رسانايی » نام گرفت.

از بین بردن حالت ابر رسایی هم بعداً كشف شد و مشخص شد كه ابر رسا نايی را می توان از بين برد به این شکل که مقاومت الكتريكی را می توان مجددا بازگرداند و مهم ترین نتیجه ای که مشخص شد این بود اگر به فلز يك ميدان مغناطيسی قوی اعمال شود اين فلز می تواند که در حالت ابر رسا نايی دارای خواص مغناطيسی بسيار متفاوتی با حالت درجه حرارت ‌های معمولی باشد.

مطالعه ...  اجزای دستگاه دیزل ژنراتور

از ان زمان تا به حال مشخص شده است که بیشتر عناصر فلزی و همچنين چندين آلياژ در درجه حرارت ‌های پايين ، ابر رسانا می شوند. و به فلزاتی که ابر رسانايی را در درجه حرارت‌ های پايين از خود نشان می دهند ( ابر رسانا ) گفته می شوند.

در سال های گذشته مهم ترین موردی که بیشتر مورد بحث بود این بود که تمام ابر رسانا ها بر طبق يك اصول فيزيكی مشابه رفتار می كنند. اما در حال حاضر این گفته رد شد و مشخص شد که دو نوع ابر رسانا وجود دارد كه به نوع I و II مشهور می باشد.

ابر رسانايی از نوع I هست که اغلب عناصری كه ابررسانا هستند را از خود نشان می دهند. در صورتی كه آلياژ ها عموماً ابررسانايی از نوع II را از خود نشان می دهند. اين دو نوع چندين خاصيت مشابه دارند. اما رفتار مغناطيسی بسيار متفاوتی از خود بروز می دهند.

امروزه و با پیشرفت در تكنولوژی پديده‌ی ابر رسانايی از توانايی بسیار گسترده ای بر خوردار است زيرا که بار های الكتريكی می توانند بدون تلفات گرمايی بر پايه‌ی اين پديده، از يك رسانا عبور كنند. برای مثال می توان جريان القا شده در يك حلقه‌ی ابر رسانا بدون وجود هيچ باطری در مدار را مثال زد که به مدت چند سال بدون كاهش می تواند باقی بماند. عمدتا از این روش در واشنگتن برای ذخيره‌كردن انرژی الكتريكی در تكوما از يك حلقه ابر رسانای بزرگ استفاده می شود. به این ترتیب که در اين حلقه ذخيره‌ انرژی تا ۵ مگاوات بالا می رود و در مدت مورد نظر انرژی آزاد می شود.

مطالعه ...  ژنراتور استمفورد , قیمت ژنراتور صنعتی استامفورد

اما یکی از عمده مشكلات ايجاد كردن شرايط برای اين پديده، می توان به دمای بسيار پايين آن اشاره داشت كه بايد دما های بسيار پايين را محيا كرد.  برای مقابله با این مشکل بود که مواد سراميكی جديدی در سال ۱۹۸۶ كشف شد كه این مواد حتی در دما های بالا تری هم توانايی ابر رسانايی را داشته باشد. (تا كنون در دمای ۱۳۸ درجه كلوين اين امر ميسر شده است).

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *