دیزل ژنراتور کوپله فابریک
بیشتر بدانید : دیزل ژنراتور
کوپله کردن دیزل ژنراتور به چه معنایی می باشد؟
متصل کردن موتور دیزل و ژنراتور به هم ونصب آن بر روی یک شاسی (Structure) فلزی وقرار دادن یک تابلو کنترل را در کنار آن به اصطلاح کوپلینگ دیزل ژنراتور می گویند.در سالیان قبل از ژنراتورهای دو سر بلبرینگ در صنعت تولید دیزل ژنراتور استفاده می شده است.واین ژنراتورها این قابلیت را نداشتند که به طور مستقیم به دیزل متصل (کوپل) شوند.بنابراین برای اتصال (کوپل) ژنراتور به دیزل نیاز به ساخت یک قطعه به نام کوپلینگ بود.(نقش این قطعه همانند تبدیل که جهت اتصال لوله های آب با ابعاد مختلف به هم را ایفا می نماید.)
و همین طور قبلا کیفیت کار تراشکار ودستگاه تراش بر روی بالانس بودن واسط کوپلینگ و لرزه و کیفیت دستگاه اثرگذار بود.
قبلاً به علت کم کاری تولید کنندگان داخلی ،کارفرمایان دیزل ژنراتور های فتبریک (خارجی )را بر دیزل ژنراتورهای ساخت داخل ارجع می دانستند.
در حال حاضر دیزل ژنراتور ها چگونه به هم کوپله می شوند؟
امروزه با تولید و ورود دیزل ژنراتورهای یک سر بلبرینگ به این صنعت،دیزل و ژنراتور به طور مستقیم وبدون اینکه نیازی به واسط (کوپلینگ) داشته باشند و تنها با بستن تعداد مشخصی پیچ به هم متصل می شوند.وعملاً در حال حاضر با ورود ژنراتور های یک سر بلبرینگ مبحثی به نام فابریک نباید در صنعت دیزل ژنراتور مطرح باشد.
وباید بگوییم که اصطلاح دیزل ژنراتور کوپله فابریک (غیر ایرانی )نیز از آن هنگام در بین کارفرمایان مصطلح شد.ولی عملا امروزه هیچ گونه تفاوتی بین کوپله (اتصال) دیزل و ژنراتور هیچ دو شرکتی وجود ندارد.امروزه انچه موجب تفاوت در کوپله دیزل زنراتور می گردد ؛نوع برند وکیفیت متعلقات جانبی می باشد که در کوپله (اتصال) که در انتهای متن آمده است.
پکیجر های (Packager) دیزل ژنراتور چه شرکت هایی می باشند؟
اصولاً هیچ یک از شرکت های سازنده دیزل مانند دیزل ژنراتور پرکینز ،کامینز ،…ویا سازندگان ژنراتور همانند استمفورد ،مکالته و…تولید کننده دیزل ژنراتور نمی باشند. باید بگوییم که یک تعداد شرکت در دنیا وجود دارند که تنها در صنعت کوپله دیزل ژنراتور فعالیت می کنند.این شرکت ها اغلب موتور دیزل و ژنراتور مور نیاز خود را به به صورت جداگانه از سازندگان موتور دیزل و سازندگان ژنراتور خریداری کرده و آنها را به همدیگر کوپل نموده و دیزل ژنراتور را به نام تجاری خود به بازار عرضه می دارند.
می توانیم از کوپله کاران بزرگ صنعت دیزل ژنراتور برندهای اف.جی.ویلسون(FG Wilson) و کامینز پاور(Cummins Power) انگلستان والمپین (Olympyan) را نام ببریم.شرکت های تولید کننده (کوپله کار ) دیزل ژنراتور در اصطلاح پکیجر (Packager) می گویند.
آیا شرکت های پکیجر ایرانی می توانند با محصولات مشابه رقابت داشته باشند؟
همچنان که قبلاً هم در این مورد شرح دادیم پکیج نمودن (کوپله) دیزل ژنراتور نیازبه داشتن یک تکنولوژی خاصی ندارد ،وچیزی که موجب ضعف محصولات شرکت های داخلی و خارجی می باشد ،در زمینه کمبود دانش فنی نیست ،بلکه این مسئله به صورت عمدی و علت کاهش هزینه های تولید بوده وبه طور کاملاً آگاهانه صورت می گیرد.واساساً اصل رقابت صرف بر قیمت دیزل ژنراتور موجب بروز این کم کاری وحتی تغییر در نوع محصول ارائه شده می شود.
به عنوان نمونه نوع ورق،ضخامت ورنگ شاسی(رنگ پودری الکتروستاتیک )،برند قطعات تابلو کنترل، باتری ،سنسورهاو…استفاده شده از نمونه این موارد می باشند.بنابراین دیزل ژنرتور های تولید شرکت های برتر داخلی اگر برتر از محصولات تولیدی سایر کشور ها هم نباشند،به طور یقین کمتر از آنها نیز نخواهند بود واین مسئله با توجه به انتخابی بودن قسمت های مختلف دیزل ژنراتور بسیار واضح می باشد.
دیزل ژنراتور های پکیجر های خارجی چه ضعف هایی دارند؟
معمولاً شرکت های پکیجر خارجی معروف ومطرح بازار،برای اینکه بتوانند مشتریان را به انحصار خود در آورند ،قطعات مربوط به تابلو کنترل مخصوصاً برد کنترل وقطعات یدکی موتور دیزل وهمین طور قطعات مربوط به ژنراتور را با شماره سریال های مخصوص به خود به مشتریان عرضه می دارند تا مشتریان را هر چه بیشتر به خود وابسته سازند.وبه غیر از انحصاری بودن سریال قطعات مکانیکی در صورت خرابی قطعات الکتونیکی به عنوان نمونه برد کنترل ،تهیه آن برد کنترلی از شرکت پکیجر بسیار سخت وهزینه تهیه آن چندین برابر قیمت های معمول خواهد بود.همین طور با توجه بهاینکه ماژول استفاده شده در این برد ها نیز انحصاری است ،هزینه جایگزین نمودن آنها با مجموعه های روتین نیز شامل هزینه های زیادی می شود.
به چه علتی دیزل ژنراتور های کوپله فابریک (غیر ایرانی) دارای قیمت بالایی می باشند؟
از انجایی که از نظر تعرفه های گمرکی دیزل ژنراتور به عنوان یک محصول نهایی وارد کشور ما می شود، بنابراین درصد های بیشتر گمرکی در مقایسه با موتور دیزل تک و ژنراتور تک که به عنوان مواد اولیه صنعت تولید دیزل ژنراتور می باشند،به آن تعلق می گیرد.و با توجه به اینکه این دستگاه ها از قیمت های بالایی برخوردار می باشند ،اختلاف ۱۰% در قیمت ها تفاوت چندین میلیون تومانی در قیمت نهایی دستگاه به وجود می آورد.
بنابراین در حقیقت قیمت بالای دیزل ژنراتورهای کوپله فابریک (غیر ایرانی) نه صرفاً به علت کیفیت قطعات استفاده شده بلکه بخش عمده ای از قیمت آن هزینه های گمرکی است که کارفرمایان آن را پرداخت می نمایند.
آیا می شود بعضی ها از نام دیزل ژنراتورکوپله فابریک سوء استفاده کنند؟و چطور؟
همچنان که قبلاً هم اشاره کردیم تولید دیزل ژنراتور نیازمند یک تکنولوژی پیچیده ای نمی باشد.واین مسئله موجب شده که برخی از افراد دیزل ژنراتور های تولیدی خود را کاملاً مشابه به دیزل زنراتور های کوپله فابریک تهیه نمایند.و بنابراین قادر باشند که دیزل ژنراتور های تولید خود را به قیمت دیزل ژنراتور های کوپله فابریک به بازار عرضه کنند.
ودر مواردی هم مشاهده شده است که ،اشخاص (مقیم ایران ) شرکت تولید کننده دیزل ژنراتور را در کشور دیگری به ثبت می رسانند سایت ومدرک و…مربوط به شرکت را نیز ایجاد می کنند بعد همه محصولات خود را در ایران با نام واسم آن شرکت ثبت شده در خارج کشور تولید کرده وبه بازار می فروشند.
ولی باید بگوییم که مارد فوق شامل همه دیزل ژنراتور های کوپله فابریک (غیر ایرانی) موجود در بازار هم نمی شود.
علت حمایت برخی از افرد از دیزل ژنراتور کوپله فابریک چه چیزی می توان باشد؟
با دقت به مواردی که در بخش قبلی برای شما عزیزان شرح دادیم ،برای عده ای از افراد بهتر است که ذهنیت عمومی به سمت دیزل ژنراتور های کوپله فابریک (غیر ایرانی ) کشیده شود.واین اشخاص با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد می توانند در این فضای غیر رقابتی وناسالم سوء استفاده کرده و با این شرایط محصولات تولیدی خود را با حاشیه سود چندین برابر به قیمت کاذبی به بازار عرضه دارند.
و یک سوال خوبی که می توان از این طرفداران دیزل ژنراتور کوپله فابریک پرسید این می باشد که :در ساخت دیزل ژنراتور های کوپله فبریک از چه وسیله وتکنولوژی خاصی استفاده شده است که در ایران ودر تولید دیزل ژنراتورهای کوپله ایرانی از آنها استفاده نمی شود؟
***نکته مهم
چیزهایی که در قسمت بالا ذکر شدند ؛هیچ وقت به معنای این نمی باشند که تمام قطعات صنعت دیزل ژنراتور مبتلا به موارد اشاره شده می باشند.بلکه هنوز هم وجود دارند سازندگان وبازرگانانی که هرکز روند کاری وشخصی خود ونیز منافع کشور وسرزمین شان را قربانی منافع مالی غیر صحیح نمی کنند.